Centrale termice aer/apa

Aerul ca sursă de căldură are marele avantaj că este la îndemână oriunde şi că poate fi stocat cu pierderi scăzute. Pompele de încălzire pe bază de aer/apă folosesc energia existentă în aerul exterior. Aerul este astfel aspirat, condus spre vaporizator şi răcit. Energia este cedată mediului de lucru al pompei de încălzire. Prin circulaţia din interiorul pompei această energie este adusă la un nivel de temperaturã mai ridicat şi apoi este cedată circulaţiei de apă caldă.  Pentru a sprijini sistemul de încălzire şi de pregătire a apei calde curente în funcţionarea monoenergetică, pompele de căldură aer/ apă au un sistem suplimentar de încălzire electric. Pompa de căldură aer/apă poate fi amplasată atat în interior cât şi în exterior, şi nu necesită autorizaţii de instalare.

Centralele termice aer/apă Siemens-Nolelan sunt disponibile în următoarele serii:

 • Centrala termică aer/apa de apartament
  Tot ceea ce poate să ofere tehnica pompelor de căldură se află într-un aparat: aerare, dezaerare cu recuperare de căldură pentru suprafeţe locuibile de până la 140-180 mp, încălzirea apei menajere şi încălzirea locuinţei. Pintr-un schimbător de căldură din pământ este posibilă, în mod opţional, răcirea camerelor la un cost avantajos. Pompa de căldură are grijă ca familia dumneavoastră să se simtă bine indiferent de anotimp.

  Funcţii & Caracteristici
  - Sistem de încălzire
  - Rezervor integrat pentru apă caldă 265L
  - Aerare şi dezaerare
  - Recuperarea căldurii
  - Necesar mic de spaţiu
  - Uşor de instalat
  - Silenţios
  - Adecvată pentru amplasarea în interior
  - Demontabilă pentru transport
  - Adecvată pentru locuinţe de pânã la 180mp

 • Centrala termicã aer/apă cu conexiune solară
  Printr-un singur aparat este asigurat în casă confortul  termic , generat complet de energie solară. Se pot conecta senzori solari cu o suprafaţă de 4- 6 m² . Controlul este realizat de sistemul WPR- C. Consumul de energie este mult redus datorită tehnicii inteligente de control şi integrării instalaţiei de căldură solară. Acest lucru are urmări pozitive asupra costurilor de incălzire.

  Centrala termică cu pompa de căldură aer/ apă oferă soluţia optimă pentru confortul în locuinţă: încălzire, apă caldă curentă şi conectare solar- termică.

  Rezervorul integrat pentru apă caldă, cu un volum de 290 litri garantează permanent  apa caldă. Pentru a facilita încălzirea şi furnizarea de apă caldă în utilizarea monoenergetică, centrala termică aer/ apă este dotată cu un element de încălzire de 6 kW. Toate componentele hidraulice necesare sunt deja integrate.

  Centrala termica aer/ apă de la Siemens- Novelan este o soluţie de încredere şi ecologică pentru încălzirea eficientă din punct de vedere al costurilor unei case cu consum mic de energie, cu o suprafaţă de cca 140 până la 180 m² şi cu aprovizionarea acesteia cu apă caldă.


  Funcţii & Caracteristici
  - confort de caldura generat in intregime de energie solara;
  - consum de energie redus;
  - aprovizionare optima;
  - incalzire, apa curenta, conectare solar- termica;
  - putere de încălzire de 6 kW şi 8kW;
  - rezervor  apă caldă integrat, volum  290 litri;
  - toate componentele hidraulice integrate
  - adecvat pentru locuinţe de 140- 180 m²;
  - demontabil pentru transport.

 • Centrale termice aer/apã pentru interior
  Alegând seria LIC vă decideţi pentru o pompă de căldură pentru încălzire performantă şi pentru un stil de viaţă compact în interior. În cazul pompelor de căldură standard, unele componente trebuie fixate în perete, separat de pompa de căldură. Spre deosebire de acestea, modelul pentru interior oferă avantajul încorporării acestor componente, ceea ce minimizează cheltuielile de planificare şi instalare, dar şi spaţiul necesar amplasării. Sunt o soluţie foarte accesibilă din punct de vedere al instalării, pentru o putere de încălzire de până la 9,2 kW, pentru case cu consum redus de energie şi cu o suprafaţă de încălzit de circa 140 până la 180 m².  În spatele carcasei solide şi elegante lucrează cea mai modernă tehnică a pompelor de căldură.
  Opţional, centrala de căldură compactă aer/apă poate prelua şi furnizarea apei calde menajere, prin adăugarea unui rezervor pentru apă caldă, oferit de asemenea de Siemens- Novelan.

  Funcţii & Caracteristici
  - încălzire performantă;
  - foarte accesibile din punct de vedere al instalării;
  - componentele hidraulice cele mai importante sunt deja integrate; 
  - putere de încălzire de pana la 9,2 kW;
  - adecvat pentru locuinţe de pana la 180 m²;
  - opţional, poate furniza apă caldă de consum (e nevoie de rezervor separat de apă caldă).

 • Centrale termice aer/apă  pentru exterior
  Pompele de căldură aer/apă pentru exterior sunt ideale pentru casele fără subsol. Aceastã serie de aparate generează căldură în toate camerele locuinţei, lăsând liber mult spaţiu. Pompele de căldură sunt adecvate pentru temperaturi exterioare de până la – 20ºC şi pentru temperaturi de ieşire a apei încălzite de până la + 58ºC.

  Funcţii & Caracteristici
  - sistem de încălzire;
  - adecvată pentru lucrări de modernizare;
  - necesită puţin spaţiu;
  - extrem de silenţioasă;
  - adecvată pentru amplasarea în exterior
  - pentru case cu un apartament sau mai multe;
  - adecvate pentru temperaturi exterioare de pana la – 20º C şi pentru temperaturi de iesire a apei incălzite de pănă la +58º C;
  - variante de performanta de la 4.6 la 33 kW.

 • Centrale termice standard aer/apă pentru amplasare în exterior
  Staţia compactă pentru exterior este ideală pentru apartamente noi. Încălzirea, furnizarea apei calde şi un reglaj inteligent al pompei de căldură încap toate, în mod optim, într-o carcasă.

 • Centrale termice standard aer/apă pentru amplasare în interior
  Cu pompele de căldură aer/apă gata de conectare nu numai că se ating nivele de performanţă în încălzirea termică, dar această serie convinge prin indici de performanţă care se apropie de pompele de căldură sol/apă.

  Funcţii & Caracteristici
   - furnizează căldură atât pentru casele cu un consum mic de energie, cât şi pentru casele de mari dimensiuni;
   - pot avea indice de performanţă de la 10 kW până la 33 kW;
   - pot fi utilizate monoenergetic sau bivalent;
   - dotate cu elemente de siguranţă şi cu cele mai moderne sisteme de control ale pompelor de căldură şi ale căldurii WPR-C;
  - pentru clădiri noi, dar şi în caz de modernizare;
  - amplasare în interior;
  - uşor de transportat şi instalat;
  - fără proceduri de autorizar

 • Centrale termice aer/apă de mare putere pentru recondiţionarea sistemului de încălzire
  Modele acestei serii, deosebit de puternice, au fost concepute special pentru modernizare. Aparatele pentru instalarea în exterior şi în interior dispun de un aparat de comprimare special. Corpurile de încălzire existente pot fi utilizate în continuare, ceea ce face ca modernizarea sistemului de căldură să fie avantajoasă din punct de vedere al costurilor.

  Funcţii&Caracteristici
  - de mare putere;
  - special pentru recondiţionarea sistemului de încălzire;
  - temperaturi de ieşire de până la 65 ºC;
  - uşor de instalat;
  - puţin spaţiu necesar;
  - foarte silenţioase;
  - adecvate pentru instalarea în interior sau exterior.

   

GreenPointSolutions promoveaza un viitor inteligent si econom aducand in Romania tehnologii folosite cu succes de mai bine de 30 de ani!

Partenerii nostri:


 
Website by frONema concept