Incalzire prin pardoseala

 1. Care metodă de încălzire este mai avantajoasă: cea cu calorifere sau cea în pardoseală?
  Încălzirea în pardoseală are randamentul mult mai bun decât cea cu calorifere, deoarece necesită temperaturi mai mici decât cea cu calorifere. Cu cât este mai redusă temperatura pe tur, cu atât mai reduse sunt costurile de întreţinere.
 2. Ce surse de căldură pot alimenta instalaţiile de încălzire prin pardoseală?
  Apa care circulă în ţevile încălzirii prin pardoseală poate fi încălzită de schimbătoarele de căldură, de cazanele cu gaz, motorină sau electrice. Mult mai bine decât acestea conlucrează cu încălzirea prin pardoseală sursele de căldură cu temperatură scăzută, adică pompe de căldură şi panourile solare.
 3. Încălzirea în pardoseală poate dăuna sănătăţii?
  Încălzirea în pardoseală nu poate dăuna sănătăţii. Această mult discutată problemă se poate datora doar exploatării în condiţii necorespunzătoare a sistemului de încălzire în pardoseală. Cauza principală a posibilelor probleme aduse ca argumente negative este temperatura ridicată de exploatare a sistemului. Aceasta prin urmare poate sa antreneze particule de praf sau pot provoca diverse afecţiuni.Dar toate acestea pot apărea strict în cazul exploatării necorespunzătoare. Temperatura agentului termic care intră în conductele din pardoseală nu poate depăşi 35 - 40 °C, iar temperatura pardoselii nu poate depăşi 27 °C (în băi şi holuri poate fi de 28 - 29 °C). În cazul în care prin aceste temperaturi nu se ajunge la confortul dorit, se apelează şi la o sursă suplimentară de căldură în încăperea respectivă, dar nu se va recurge în nici un caz la creşterea temperaturii agentului termic din pardoseală.
 4. Cum se poate asigura o temperatură mai ridicată pentru băi sau alte spaţii care necesită temperaturi mai mari?
  În general, în baie e indicat să se menţină o temperatură mai mare decât în alte încăperi de locuit (in jur de 24 °C). Pe de altă parte, o parte a pardoselii nu poate fi încălzită în baie deoarece sub cadă, sub cabinele de duş şi sub alte elemente de dotare fixe nu pot fi aşezate ţevi de încălzire. Suprafaţa de încălzire redusă substanţial nu poate acoperi întregul necesar de căldură, mai ales în cazul unei băi mici, de aceea este indicat sa se asigure creşterea temperaturii cu ajutorul încălzirii prin pereţi.
 5. Ce avantaje oferă încălzirea în pardoseală faţă de cea cu radiatoare?
  Prin asigurarea temperaturii uniforme pe toată suprafaţa pardoselii se obţine un grad de confort net superior faţă de sistemul clasic de încălzire cu radiatoare şi, totodată, o economie în funcţionare de până la 20% prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii şi a celei de ambient cu ajutorul termostatelor inteligente.

GreenPointSolutions promoveaza un viitor inteligent si econom aducand in Romania tehnologii folosite cu succes de mai bine de 30 de ani!

Partenerii nostri:


 
Website by frONema concept